ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ...

Τατουάζ, μία ενεργή πρακτική για πάνω από 5.000 χρόνια.

Απόδειξη: Ο Ötzi, ο «άνθρωπος των πάγων» ή καλύτερα ο «άνθρωπος με τα τατουάζ» ο οποίος έζησε την εποχή των πάγων και είναι η παλιότερη μούμια που έχει βρεθεί με τατουάζ στο σώμα. Επιστήμονες ανέφεραν ότι η τέχνη στο σώμα του με σχέδια και σύμβολα είναι παλιότερη από την τέχνη της ίδιας της γραφής, ενώ αναφέρονται σε πιθανές θεραπευτικές ιδιότητες σαν αιτία ορισμένων από τα τατουάζ του.

Από τη μία κοινωνία στην άλλη, η λειτουργία του τατουάζ ποικίλει: το pe’a στα νησιά Σαμόα αποτελεί μια υποχρεωτική τελετή μύησης, στη Ταϊλάνδη, το yantra λειτουργεί σαν γούρι, στην Ιαπωνία το irezumi είναι πρωταρχικά ένα εργαλείο τιμωρίας, πριν γίνει διακοσμητικό τον XVII αιώνα και τέλος, να απαγορευτεί.

Τις περισσότερες φορές η κύρια αιτία του τατουάζ ήταν μία σύνδεση με τη θρησκεία ή την κοσμολογία.

Οι δύσκολες εποχές του τατουάζ

Στην Ευρώπη, η θρησκεία απαγορεύει το τατουάζ που θεωρείται παγανιστικό σύμβολο. Στην αρχαία Ρώμη ήταν ίχνος σκλαβιάς, ενώ επιβλήθηκε στους φυγάδες και στις ιερόδουλες με το κώδικα Colbert και πιο πρόσφατα στους εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σημαδεύει, την εποχή εκείνη, τον άνθρωπο που κρίνεται ως μη αποδεκτός.

Το τατουάζ ως καλλιτεχνική έκφραση

Από το ΧΙΧ αιώνα το τατουάζ παίρνει μια πιο καλλιτεχνική μορφή. Στην Ιαπωνία, στην Ευρώπη ή την Αμερική, οι επαγγελματίες που ειδικεύονται στο τατουάζ ταξιδεύουν, ανταλλάζουν τις τεχνικές τους, καλλιτεχνίες και οδηγίες. Το τατουάζ γίνεται ποικιλόμορφο και πολυπολιτισμικό.

Το σύγχρονο Τατουάζ

Από λαϊκή τέχνη, το τατουάζ οδεύει τώρα να χαρακτηριστεί ως Μεγάλη Τέχνη, με αφιερώματα σε μουσεία και εκθέσεις τέχνης. Το επάγγελμα βλέπει από το 2000 την εισαγωγή καλλιτεχνών από άλλους χώρους να διεισδύουν στο χώρο του τατουάζ, γραφίστες και καλλιτέχνες, όπως ο Yann Black.

Όπως και η Τέχνη, το τατουάζ έχει πλέον και την δική του καλλιτεχνική έκφραση.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΥΓΕΙΑ

Η ασφάλεια και η υγεία σας στα πλαίσια της δερματοστιξίας είναι πρωταρχικό θέμα.

Τα τατουάζ είναι πιο ασφαλή από ποτέ, αρκεί να γίνονται από τους κατάλληλα εκπαιδευμένους ανθρώπους και με αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής.

Το τατουάζ είναι ένα μόνιμο σχέδιο που δημιουργείται στο δέρμα με την εισαγωγή ειδικών χρωστικών ουσιών.

Χρησιμοποιείται μια φορητή συσκευή με την οποία μία ή περισσότερες μικρές βελόνες τρυπούν επαναλαμβανόμενα το δέρμα, μέχρι την τρίτη στιβάδα του, εγχέοντας με κάθε τρύπημα μικροσκοπικές σταγόνες της χρωστικής ουσίας.

Η διαδικασία αυτή έχει ελάχιστο πόνο, ανάλογα με το όριο αντοχής κάθε ατόμου και το σημείο του σώματος όπου γίνεται το τατουάζ.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ TATTOO BODY ART;

Μαρία Σατραζέμη

Όταν πήγα στην Ρεβέκκα, φοβόμουν το άγνωστο και το νέο.
Δεν είχα ιδέα για την συνεχεία. Η Ρεβέκκα έδωσε σχήμα και μορφή σε αυτήν την συνεχεία.
Στην συνεχεία της θηλυκότητας μου. Χωρίς να το ξέρει και χωρίς να το φανταστώ, με ολοκλήρωσε ως γυναικά και με απελευθέρωσε ως προς την εικόνα μου.
Θα την ευγνωμονώ πάντα.

Μαρία Σατραζέμη

Μαρία Κάτσενου

Η χαρά κρύβεται στα Μικρά πράγματα…Και γίνεται πολλές φορές σωτήρια όταν νοσείς από μια ασθένεια όπως ο καρκίνος. Η ψυχολογία κρέμεται σε μια κλωστή και είναι τόσο δύσκολο να αποδεχθείς τον εαυτό που βλέπεις στον καθρέφτη, αλλά δεν αναγνωρίζεις…. Εν μέσω χημειοθεραπειών βρέθηκα στο chakana by rebecca με διακαή πόθο να αποκτήσω
ξανά φρύδια μετά από δύο χρόνια…. Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στο χώρο ένιωσα μια μεγάλη αγκαλιά από όλους. Ένιωσα αποδοχή, άνετα. Η Ρεβέκκα δημιούργησε τα φρύδια των ονείρων μου! Ένιωθα όμορφη γυναίκα και πάλι! Η χαρά μου δεν περιγράφεται με λόγια! Η
ψυχολογία μου ανέβηκε κατακόρυφα. Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για το πολύτιμο δώρο που μου έδωσε! Κοιτώ τον εαυτό μου στον καθρέφτη και χαμογελώ ξανά….

Μαρία Κάτσενου

Αγγέλικα Αραβαντινού

Ότι και να πω είναι λίγο!! Δεν δημιουργεί απλά πάνω στο σώμα μας, αλλά και στις καρδιές μας!! Σε ευχαριστούμε για το δώρο που μας έκανες!

Αγγέλικα Αραβαντινού

Άννα Μπουρούκη

Αγαπημένη μου!!! Θέλω να σ’ευχαριστησω μέσα από την καρδιά μου. Η ζωή μου είναι τόσο ωραία!!

Άννα Μπουρούκη

Χριστίνα Σμαραγδή

Ειδικευμένη στο medical tattoo η Ρεβέκκα κάνει απίστευτη δουλειά.
Μετά από μαστεκτομή χρειάζονταν θηλή στο δεξί στήθος.
Το αποτέλεσμα είναι ότι δε μπορείς να ξεχωρίσεις την αληθινή θηλή από αυτή που σχεδιάστηκε!!

Χριστίνα Σμαραγδή